Monday, January 23, 2006

Mukadimah - Siapa itu Wan Junaidi? Dia beli itu Ijazah Kedoktoran.

Blog ini diadakan adalah untuk mendedahkan siapa itu manusia bergelar YB. Datuk (Dr) Wan Junaidi bin Tuanku Jaafar, MP Santubong (P193) di Sarawak.

Khalayak wajib mengetahui kenyataan sebenar kerana manusia ini adalah colorful (berwarna-warni??)

Blog ini juga turut mengucapkan setinggi tahniah kepada beliau kerana "dianugerahkan" ijazah kedoktoran Business Administration dari American National University Lexington Campus baru-baru ini.

Tetapi apabila IT advisor kami membuat pemeriksaan online akan kewujudan universiti tersebut, adalah didapati American National University Lexington Campus TIDAK wujud. !! Yang ada cuma National American University (www.national.edu) dan TIADA wujud Lexington campus seperti yg di dakwa. Keuda-dua entiti tersebut adalah berbeza sama sekali.

THIS IS NEWS!! Seorang ahli parlimen Malaysia pakai ijazah palsu utk tipu orang ramai.

Atau adakah dia mangsa penipuan conman atas kebodohannya sendiri?

Sebenarnya dia membeli ijazah bogus (palsu) itu dari conman dgn harapan untuk up kan imejnya dan prestige nya. Tapi dia telah tertipu. Siap pamer iklan tahniah dalam akhbar Utusan Sarawak & semua akhbar di Sarawak. Dia diberitakan ingin iklankan tentang ijazahnya di NST tapi budget tak lepas.

Yang kesiannya, dia LANGSUNG TIDAK menghormati Pehin Sri CM Sarawak di atas pemergian bonda tersayang kerana pada masa yg sama, muka surat akhbar yg sama diua menayangkan "KEJAYAAN"nya siap gambar pakai robe (jubah) konvo (kununnya) di atasnya ucapan-ucapan takziah bonda Pehin Sri CM. Adakah ini seorang pemimpin yg kununnya setia? Betapa kurang ajarnya orang Sebuyau ini. Memberi malu besar kepada semua bangsa Melayu Sarawak berbangsa WAN & SHARIFAH.

Kami mahu Wan Junaidi buat kenyataan terbuka di akhbar tempatan Sarawak tentang perkara ini. Apakah ijazah itu diiktirafkan dan ujudKAH UNIVERSITY TERSEBUT? Wan Junaidi perlu rujuk kepada sesiapa yg menjual ijazah kedoktoran itu kepadanya. Biarpun dinyata diiktirafkan (acreditted by WAUC) Apa itu WAUC? rujuk laman ini utk kepastian: http://www.waucglobalaccreditation.org/universities.htm

INi baru ijazah kedoktorannya yang kununnya hebat itu. Kita tahu dia ada kepentingan business di China thru Demak Motors Company. Mungkin Chinaman Conman yang kasi itu ijazah. Waa....sangggat pandaiii lu cilok kitaolang. Kitaolang cilok lu baliklah.

Jawab Wan Junaidi...suruh foot soldiers / ukoi/ ulun / pembantu khas anda jawab perkara ini kepada khalayak rakyat.

Next cerita adalah pasal macamana Wan Juanaidi beli DATUK ship nya & beli UNDI rakyat Santubong....jeng..jeng..jeng...

1 Comments:

At January 23, 2006 8:11 PM, Anonymous Wan Setia Tuanku Taat said...

betulkah? perlu itu diselidik.

 

Post a Comment

<< Home